Hoppa till sidans innehåll

Kallinge-Nättraby

12 APR 2016 21:46
Träningsmatch mot Nättraby den 10/4
  • Skapad: 12 APR 2016 21:46

Idag spelade damlaget träningsmatch mot Nättraby B. Ett lag som vi kommer att möta i serien sen. Det var första matchen för säsongen på riktigt gräs. Trots att vi pratade innan matchen om att det kommer vara svårt att spela och bollen kommer att hoppa och fara lite pga underlaget så verkade det som att det chockade oss lite. I första halvlek hade vi väldigt dåligt passningsspel och vi slog mest iväg bollarna på chans så fort som vi fick den. Vi hade det också svårt att komma åt deras 5 manna mittfält som gjorde att dom fick rulla boll genom oss ganska lätt. Trots detta så skapade dom inte mer än 1 riktigt farlig chans i första halvlek som Johanna gjorde en bra räddning på.
Efter ett litet taktiskt prat i halvlek där vi sa att vi måste VÅGA spela bollen till varandra och att vi skulle täppa till mitten med våra forwards,så att dom skulle få spela upp på sina ytterbackar så gör vi en mycket bättre halvlek. Vårat försvarspel med forward gör att dom blir ängsliga i sina uppspel, vi kommer högre upp i banan och kan pressa och bryta bollen snabbare och vi har hela laget samlat. Detta gör att vi tar över i 2:a halvlek och lyckas stundtals riktigt bra med det spel vi vill ha, nämligen kortpassningsspel och komma ut på kanterna där ytorna finns och utmana med våra yttermittfältare mot deras ytterbackar. Det gjorde också att vi fick deras innerback att tvingas jobba ut mot kanterna och då blev det större ytor för oss. Nättraby lyckas dock göra 1-0 genom en otursam studs vilket gör att vi inte kan få bort bollen och dom utnyttjar sitt friläge bra.
Samanfattningsvis så tycker jag att när vi vågar spela som vi vill och hela laget hjälps åt i försvarspelet över hela banan så ser det riktigt bra ut. Vi ska fortsätta att våga spela boll till varandra och ha lite stötrre tålamod bara. Nättrabys b-lag kom 2:a i div 3 förra året. Med denna matchen så visar vi att vi är minst lika bra konditionsmässigt som dom. Dom kanske var lite mer samspelta än vi , men det kommer ju mer träningar och matcher vi får tillsammans. Jag tycker att ni alla som var med idag ska vara nöjda med era insatser och jag tycker att det ser bra ut inför den kommande seriepremiären om 2 veckor.
Se till att komma på träningarna nu i veckan så vi kan slipa vidare på lite olika detaljer i våras spel
Bra jobbat idag Tjejer!!
Laget idag var: Johanna, Natta, Cajsa, Sara, Wilma W, Emelie H, Elin M, Erica, Ebba, Carran, Lina, Alexandra, Issa, Elin Å.
Ett litet extra tack till Elin Å som alltid ställer upp när det krisar till sig lite med spelare!
// Coacherna

Skribent: Magnus Rask
E-post: This is a mailto link
Kallinge SK - Div 4 Möre/Blekinge Dam
Box 2030
372 02 Kallinge
Telefon: 0707395983

KSK Logga

stadium

logo

 

adidas

 

blobid1.gif

 Svensk Fastighetsförmedling cup

 

 


 

 

 

Postadress:
Kallinge SK - Fotboll
Box 2030
37202 Kallinge

Besöksadress:
Jernvallsgatan 7
37250 Kallinge

Kontakt:
Tel: 0707395983
E-post: kallinge.sk@hotmail....

Se all info