Hoppa till sidans innehåll

Ny seger mot Johannishus SK

19 SEP 2021 09:21
I en riktig batalj lyckades vi ännu en gång hitta ett sätt att vinna matchen. Vi gör denna gången inte någon bländande insats men tar oss samman och vinner trots allt matchen, vilket visar på styrka.
  • Skapad: 19 SEP 2021 09:21

När jag igår kväll funderade igenom matchen så kom det upp en liknelse i mitt huvud. Jag såg framför mig en person som försökte få igenom en fyrkantig kloss i ett runt hål, trots att klossen inte passade så gav personen inte upp och med envishet och mycket möda så formades klossen till att  passa. 

Detta tycker jag symboliserar vår match igår ganska väl. Vi gjorde det onödigt svårt och jobbigt, men med okuvlig vilja så fick vi till  en vinst och kan räkna in ytterligare tre poäng på vårt poängkonto.  

Låt oss vara öppna och ärliga redan från början, vi är inte nöjda med hur vi spelade och matchen var ganska hackig och stökig. Men vi var det lag som hade mest och bäst intentioner och trots att vi inte skapade så mycket målchanser som vi brukar så var vi som helhet det bättre laget. Men vi fick verkligen slita för segern idag. 

Matchen inleddes med lite ställningskrig under de första minuterna och det tog ett tag innan vi fick till några målchanser. Vi började dock sakta men säkert skapa ett övertag och trots knackigt passningsspel så tar vi ett grepp om matchhändelserna. Vi får efter 20 minuter ett målmässigt övertag när Mustafa utnyttjar ett misstag i deras backlinje och han sätter dit ledningsmålet. Vi skapar därefter fler chanser, bland annat vid flera hörnor. Men vi får inte riktigt till det och dessutom fick vi inte riktigt tag på deras omställningar och det gjorde att vi inte kände oss trygga. Mot slutet av halvleken åker vi på en omställning och vips så stod det 1-1. Detta gav helt klart energi till motståndarna och vi var märkbart skakade. 

Vi tar dock tag i spelet direkt i andra halvlek och jag tror inte motståndarna knappt hade en passning på vår planhalva de första 10 minuterna i andra halvlek. Vi kändes starkare och hetare och när Jake trycker in 1-2 så kändes det som att nu släpper det säkert. Men vi faller något tillbaka och vårt passningsspel hackar betänkligt. Vi kämpar dock storstilat och där och då står vi verkligen upp när det börjar bli ganska gnälligt och svårspelat. Vi kan mot slutet av speltiden spela av matchen och det underlättade att de dessuom blev en man mindre efter en rejäl kapning. Motståndarna har absolut någon chans att kvittera men rättvisa skipades när domaren blåste av matchen, som helhet var vi det bättre laget. 

Vi gör en spelmässigt lite svagare insats, men att vinna trots det visar på styrka i laget. Vi tar med oss de tre poängen och siktar nu på nästa match, denna gång på hemmaplan mot Fjärdsjömåla AIF. 

Målskyttar: Mustafa 1, Jake 1

Skribent: Per Nilsson
E-post: Adressen Gömd
Kallinge SK - Division 5 Herr
Box 2030
372 02 Kallinge
Telefon: 0707395983

KSK Logga

stadium

logo

 

adidas

 

blobid1.gif

 

 

 


 

 

 

Postadress:
Kallinge SK - Fotboll
Box 2030
37202 Kallinge

Besöksadress:
Jernvallsgatan 7
37250 Kallinge

Kontakt:
Tel: 0707395983
E-post: kallinge.sk@hotmail....

Se all info