Hoppa till sidans innehåll

Oavgjort mot Johannishus SK

11 JUL 2020 09:47
  • Uppdaterad: 11 JUL 2020 09:47

I ett ganska osomrigt väder mötte vi under fredagens kväll division 5-laget Johannishus SK som vi de senaste åren ofta spelat jämna matcher mot, det blev även denna siffermässigt jämnt, matchen slutar 2-2. Man kan säkert tycka att det är ett hyggligt resultat, men som jag ser matchens utveckling så ser jag tyvärr tillbaka på matchen med besvikelse.

Direkt i matchens inledning tar vi ett bastant grepp om spelet och sätter ordentlig press på våra motståndare, vi skapar omgående flera chanser som kunde resulterat i mål. Vår test av en ny lagdeluppställning verkade då att fylla sin funktion. Men mitt i halvleken så tappar vi olyckligt bollen och våra motståndare sticker i djupled och sätter bollen säkert, en chans för dom och mål, det var effektivt. Resten av halvleken ser i stort sett ut som tidigare, vi trummar på men har förtvivlat svårt att få till det när det närmar sig deras målområde.

I halvtid pratar vi om att vi måste öka rörligheten, använda oss mer av anfallsvapen som överlappslöpningar, väggspel och platsbyten. Samtidigt att inte ge upp och försöka och fortsätta med det som funkat bra, det vill säga vårt kollektiva försvarsspel och vår kämpaglöd.

Tidigt i andra halvlek får vi  ett läge att göra mål till skänks som förvaltas väl av Mustafa som kallt lyfter in bollen i mål efter en bjudning av deras försvar. Detta gav oss ny energi under en stund och vi fortsätter att vara klart spelförande och jobbar återigen fram flera fina chanser att göra mål utan att lyckas. Tyvärr mattas vi något och under en kort period i mitten av halvleken har JSK sin bästa period. De lyckas då skapa någon chans på en fast situtaion och vi gjorde i detta läget byten för att få in pigga ben på planen. Med kvarten kvar så tar vi ledningen på ett ganska slumpartat vis, Mustafa skjuter ett skott utan klockren träff men som är desto mer välplacererat och som letar sig in i mål och ger oss ledningen. Mina tankar i detta läget var att nu kunde vi kontrollera matchens sista minuter och kanske till och med få till ytterligare mål då jag tyckte att vi fortsatt var klart spelförande. 

Men vi skulle direkt efter vårt ledningsmål åka på ytterligare en kalldusch. I en spelsekvens i vårt straffområde, som i mina ögon var under kontroll, så tycker vår spelare att han dras i armen och slutar att spela och kallar på domarens uppmärksamhet för en frispark, detta sker inte utan istället så fortsätter anfallet med att deras spelare passar bollen till en helt fristående medspelare som enkelt kan skjuta bollen i mål. Riktigt trist att behöva släppa till ett sådant mål i det skedet.

Mot slutet försöker vi trycka på men vi har inte riktigt kraften att avgöra matchen, flera av våra spelare var klart märkta av en tungsprungen plan och även en del dueller och trots av vi även mot slutet skapar chanser så får vi inte dit bolluslingen. 

Matchen slutar således 2-2 och jag ser det som en besvikelse och kan inte vara nöjd med det med tanke på att vi spelmässigt varit så dominanta. Flera av våra spelare kom upp till normal prestationsnivå, vilket är det man kan begära men flera har mer att bevisa, helt klart. Positivt var att ungdomarna Abbe och Anton kommer in från bänken och gör precis det som de blir instruerade att göra och visar verkligen framfötterna. Vi kommer att jobba vidare i veckan på det som behövs förbätras i vårt spel och måste nog höja oss ett snäpp till nästa veckas utmaning i form av Saxemara IF U om vi vill få till ett bra genrep inför seriespelet. Min känsla är dock att vi är på rätt väg och att vi tillsammans hittar vägar framåt för att bli bättre som lag.

Målskytt: Mustafa 2

Skribent: Per Nilsson
E-post: Adressen Gömd
Kallinge SK - Division 5 Herr
Box 2030
372 02 Kallinge
Telefon: 0707395983

KSK Logga

stadium

logo

 

adidas

 

blobid1.gif

 

 

 


 

 

 

Postadress:
Kallinge SK - Fotboll
Box 2030
37202 Kallinge

Besöksadress:
Jernvallsgatan 7
37250 Kallinge

Kontakt:
Tel: 0707395983
E-post: kallinge.sk@hotmail....

Se all info