Hoppa till sidans innehåll

Respass direkt i SvenskFast Cup

28 FEB 2022 08:04
I härligt soligt vinterväder spelade vi igår SvenskFast Cup på Jernvallen. Vi kom inte upp i tillräcklig nivå och blev utslagna redan i detta förkval.
  • Skapad: 28 FEB 2022 08:04

Väderförutsättningara var riktigt härliga, soligt och kallt. Men som så  många gånger förr denna vintern innebar det samtidigt att konstgräsplanen var mycket hal och isig. Detta gjorde att första matchen mot Backaryd SK flyttdes fram 30 minuter för att det skulle hinna tina. så blev dock inte fallet. Det togs ett gemensamt beslut att ändå spela matchen, förutsättningarna var lika för bägge lagen.

Backaryd utnyttjade säkert sin bonustraff och vi ville snabbt hämta upp underlaget genom att hålla tempo och intensitet i matchen. Detta lyckades vi hyggligt med även om våra motståndare spelade smart och taktiskt. Vi skapar någon halvchans och är det lag som hade spelövertaget. Efter drygt halva speltiden får vi utdelning via Omar som skjuter ett skott som smiter in. Direkt efter detta blir det ett kortare avbrott och jag vet inte riktigt om koncentrationen och fokusen försvann där, för direkt efter det så slarvar vi, tappar boll och motståndarna tar åter ledningen. Vi försöker därefter göra förändringar som tillfälligt får god effekt, men efter ytterligare någon minut så döms en helt korrekt straffspark till Backaryd och den förvaltas på ett bra vis. Det blev ridå för vår del. 

I andra matchen ställdes vi mot en ännu tuffare motståndare, Mörrum GoIS FK. En seriekonkurrent som spelat flera säsonger i division 4 och som trillade er till division 5 säsongen 2021. De har tydliga ambitioner att vinna årets serie. Vi samlar ny kraft efter debacclet mot BSK och formerar om styrkorna något. Vi hamnar omgående i underläge efter att de snyggt tryckt in en hörna, där vägde vi lite lätt helt enkelt. Vi repar dock mod och märker att vi hänger med rent spelmässigt och efter drygt 10 minuter utjämnar vi till 1-1, även detta mål gjordes efter en hörna, vår målnickare var Tim. Vi får till vårt försvarsspel på ett bra vis och är det lag som skapar flest och bäst målchanser under matchen. Jag tycker vi borde gjort ytterligare mål, men tyvärr saknades skärpan. När det endast återstod ett par minuter av matchen tappar vi återigen bollen i ett farligt läge och drar på oss en frispark precis utanför staffområdet. Den skjuts i kryssribban och en spelare från Mörrum trycker dit returen, mycket snöpligt. 

Summa summarum så kan vi inte vara nöjda med resultaten, vi spelar bra mot Mörrum men svagt mot Backaryd. Det vi tar med oss från dagen är att vi kan mäta oss mot ett förmodat topplag i serien och vi obbar vidare med att minska våra misstag och även förbättra vår förmåga att föra matcher.

Målskyttar:Omar 1, Tim 1

Skribent: Per Nilsson
Kallinge SK - Division 5 Herr
Box 2030
372 02 Kallinge
Telefon: 0707395983

KSK Logga

stadium

logo

 

adidas

 

blobid1.gif

 

 

 


 

 

 

Postadress:
Kallinge SK - Fotboll
Box 2030
37202 Kallinge

Besöksadress:
Jernvallsgatan 7
37250 Kallinge

Kontakt:
Tel: 0707395983
E-post: kallinge.sk@hotmail....

Se all info