Hoppa till sidans innehåll

SF-Cup 2020 Herrar

23 FEB 2020 10:40
SF-Cup 2020 Herrar .
  • Uppdaterad: 23 FEB 2020 10:40

Kallinge SK herrlag spelade under den blåsiga och regniga lördagen förkval i SF-Cup mot seriekollegan Hoby GIF och division 5-laget Belganet/Hallabro IF.

I första matchen som spelades under 45 minuter mötte vi Hoby GIF och under den inledande kvarten var spelet avvaktande och chansfattigt. Det märktes väl att vi inte spelat så mycket ihop på en stor yta men sakta men säkert började vi äta oss in i matchen och skapa ett visst spelövertag.

Vi tar ledningen efter ca 25 minuter via ett nickavslut av Tim efter en väl slagen hörna, det kändes häligt att ta ledningen och det märktes också på planen att vissa nervknutar verkade släppa.

Vi trummar på och har ett spelövertag, vinner de flesta duellerna men skapar inte jättemånga vassa målchanser, istället gör återigen mål efter en fast situation där Hampus slår en svepande frispark som letar sig direkt in i mål, en smart slagen frispark.

Efter det får vi ytterligare en  en frispark från relativt långt håll där Benjamin tar sats och skjuter ett högt skott som målvakten inte klarar av att rädda utan det ger oss en tremålsledning.

Jag tycker vi är klart spelförande och får ytterligare utdelning på en omställning där Habib fint tar sig förbi sin motståndare och hittar Lööv som kan trycka in bollen i öppet mål, ett fint förarbete och en målskytt är ju alltid på rätt ställe.

Vi vinner matchen med 4-0 och vår målsättning att inte släppa till så många målchanser bakåt höll fint.

I den andra matchen ställdes vi mot division 5-laget Belganet/Hallabro IF som har en imponerande offensiv uppställning med idel erfarna spelare. Innan matchen utnyttjade vi vår bonusstraff när Benjamin säkert satte 1-0 till oss.

Vi förväntade oss en intensiv period från motståndarna då de gissningsvis vill kvittera resultatet i ett tidigt skede. Mycket rigtigt så får de ganska snabbt ett läge att skjuta utanför vårt straffområde som avslutas kliniskt i krysset, det var lite olyckligt att vi inte kunde hålla de stången längre. Tidigt i matchen drabbas vi dessutom tyvärr av en helt korrekt utvisning som ytvärr sätter lite käppar i hjulet för våra chanser att framförallt skapa ett effektivt anfallsspel.

Vi tar dock för oss rejält och trots en man mindre skapar vi målchanser och stör motståndarna med ett aggresivt försvarsarbete. Jag tycker till och med att vi såg piggare ut än våra motståndare och mot slutet tog jag därför beslutet att chansa med att ändra uppställning och minska antalet backar för att om möjligt kunna forcera in ett ledningsmål som skulle leda till avancemang. Tyvärr så åker vi istället på en omställning och de kontrar istället in 1-2 med endast några sekunder kvar.

Trots att jag som vanligt, är besviken att vi inte vinner gruppen och går vidare så gör vi som helhet ändå en fullt godkänd insats. Jag är mycket nöjd med arbetsinsatsen och stora delar av vårt försvarsspel. Vi har en del att slipa på vad gäller vårt passningsspel och våra positioner när vi har bollen, men det vore ju trist om allt sitter perfekt med en gång.....

Vi tar nya tag och fortsätter försäsongen med bra träningar och kommande träningsmatcher. 

Tillsammans bygger vi vidare på att bli laget som har mest kul.

Per Nilsson

Skribent: Per Nilsson
E-post: This is a mailto link
Kallinge SK - Fotboll
Box 2030
372 02 Kallinge
Telefon: 0707395983

KSK Logga

stadium

logo

 

adidas

 

blobid1.gif

 Svensk Fastighetsförmedling cup

 

 


 

 

 

Postadress:
Kallinge SK - Fotboll
Box 2030
37202 Kallinge

Besöksadress:
Jernvallsgatan 7
37250 Kallinge

Kontakt:
Tel: 0707395983
E-post: kallinge.sk@hotmail....

Se all info