Hoppa till sidans innehåll

Stabil seger i lokalderbyt

03 SEP 2021 18:19
I fint sensommarväder mötte vi lokalkonkurrenten Backaryd SK och det brukar bli ganska tuffa matcher och vi var inställda på en rejäl kamp.
  • Skapad: 03 SEP 2021 18:19

Vi tar omgående tag i matchen och styr direkt händelserna på planen. Vi vinner det mesta i duellväg och börjar skapa chanser tidigt i matchen. Vi får utdelning efter en kvart då Jake stöter in bollen och det kändes skönt att få en hyggligt tidig ledning. Vi fortsätter sedan att utnyttja vårt övertag och är det laget som håller i taktpinnen. Vi gör också  0-2 efter cirka 30 minuter genom Johan M som fick utrymme och det skulle visa sig vara framgångsrikt. Efter det tvingas vi till en del ändringar i laget och det blir lite virrigt och osäkert, vi tappar det fina spelet och jobbar inte ihop i försvarsspelet,  vilket i sin tur missgynnar vår offensiv. Vi tappar lite fart den sista kvarten i första halvlek och det gör att Backaryd kan flytta upp sina positioner något. Vi var inte direkt hotade men å andra sidan så minskade vårt övertag i spelet. 

I halvtid pratade vi om att hitta tillbaka till det som var framgångsrikt i första halvlek och det tycker jag ändå gav god effekt.

Vi gör ganska omgående i andra halvlek 0-3 genom Jake på ett fint inlägg av Johan M och då kändes det som att det var spiken i kistan för motståndarna. Vi var klart bättre för dagen och vi kunde spela av matchen och dessutom peta in ytterligare ett par bollar genom Johan M. I andra halvlek tror jag inte att vi släppte till någon målchans som vi inte direkt bjöd på och det kändes kassaskåpssäkert. 

Det kan låta lite konstigt men jag tycker inte vi gör någon höjdarinsats men vinner ändå både fullt rättvist och enkelt mot Backaryd. Det blev heller aldrig den där heta stämningen som det brukar bli i dessa derbymatcherna och motståndarna var nog helt enkelt lite för brandskattade. Vi är mycket nöjda med att vinna och få in ytterligare 3 poäng på poängkontot och bättrade dessutom på vår målkvot ytterligare. Nästa tuffa uppgift blir mot Hällaryd IF U där vi har revansch att kräva.

Målskyttar: Johan M 3, Jake 2 

Skribent: Per Nilsson
E-post: Adressen Gömd
Kallinge SK - Division 5 Herr
Box 2030
372 02 Kallinge
Telefon: 0707395983

KSK Logga

stadium

logo

 

adidas

 

blobid1.gif

 

 

 


 

 

 

Postadress:
Kallinge SK - Fotboll
Box 2030
37202 Kallinge

Besöksadress:
Jernvallsgatan 7
37250 Kallinge

Kontakt:
Tel: 0707395983
E-post: kallinge.sk@hotmail....

Se all info