Hoppa till sidans innehåll

Förlust i jämn match

22 JUN 2022 10:23
I höstomgångens första omgång mötte vi vår premiärmotståndare Sölvesborg United på fina gräsplanen Svarta Led. Vi gick åter bet på att ta poäng och fick bittert erfara att regel 10 i regelboken gäller.
  • Uppdaterad: 22 JUN 2022 10:23

Vi inleder matchen lite avvaktande och med ett lågt försvarsspel. Tyvärr lyckas vi, enligt vår plan, inte att hålla nollan särskilt länge. Redan i den 7:e minuten nickar motståndarna en väl slagen hörna i mål. Vi har det lite tufft till en början i matchen innan vi börjar hitta sätt att få stopp på deras anfall. Vi höjer oss succesivt under halvleken och har under den senare delen av densamma jämnat ut spelet och lyckas skapa flera chanser och bra spel. I halvlekens absoluta slutskede så åker vi dock på en kalldusch då Sölvesborg United får en frispark som på ett bra sätt skjuts i mål av deras notoriske målskytt. 

Vi snackar igenom saker och ting i halvtid och jag tycker att vi kommer ut och tar tag i taktpinnen. Vi börjar skapa fler chanser men bolluslingen vill inte in i mål. Efter dryga 60 minuter så får vi äntilgen till det och Simon kan på ett behärskat vis göra 1-2. Vi funderade i detta läget om vi skulle göra några förändringar men kom fram till att vi var det laget som var i förarsätet och att vi hade en chans att ta oss tillbaka målmässigt i matchen. Men tyvärr hinner det inte gå så många minuter efter vår reducering så får motståndarna ännu en hörna där vi agerar lite passivt och den nickas i mål, dagens tredje baklängesmål på en fast situation. Efter detta försöker vi lyfta oss igen men det kändes lite uddlöst och vi fick inte riktigt till någon vettig forcering, även om viljan absolut inte saknades. 

Som helhet så är det en jämn match och vi skapar, enligt mig, lika många chanser som hemmalaget, vi mäter oss definitivt rent spelmässigt med dom. Tyvärr så saknar vi skärpan i bägge straffområdena för att kunna ta poäng i sådana här matcher. Vi är dock fast beslutna på att fortsätta att utveckla oss som lag och höja vår nivå ytterligare.

Målskytt: Simon

Skribent: Per Nilsson
Kallinge SK - Division 5 Herr
Box 2030
372 02 Kallinge
Telefon: 0707395983

KSK Logga

stadium

logo

 

adidas

 

blobid1.gif

 

 

 


 

 

 

Postadress:
Kallinge SK - Fotboll
Box 2030
37202 Kallinge

Besöksadress:
Jernvallsgatan 7
37250 Kallinge

Kontakt:
Tel: 0707395983
E-post: kallinge.sk@hotmail....

Se all info