Hoppa till sidans innehåll

Förlust i lokalderdyt

03 OKT 2021 12:48
I årets näst sista match åker vi på årets andra förlust. Vi förlorar med 4-3 mot Hoby GIF.
  • Skapad: 03 OKT 2021 12:48

Vi får en drömstart i matchen och gör 0-1 genom Johan M på ett ganska billigt vis och direkt sa min tränarkollga Raine "Det behöver inte vara helt positivt, ibland straffar sig just sådant här i det långa loppet". Och så rätt han hade....

Vi kommer inte alls igång i matchen och förlorar i princip alla dueller på planen. det verkade som om motståndarna var betydligt hetare och mer segersugna än oss, trots att de inte har något direkt att spela för. Helt och fullt rättvist kvitterar en av de duktiga motståndarna till 1-1 efter passivt  försvarsspel och det var efter en lång period där Hoby varit de som styrt och ställt på planen.

Vi replikerar dock snabbt och tar återigen ledningen efter att Jake nickar in ett långt inkast. Där och då hoppades jag att vi skulle höja oss och ta tag i taktpinnen. Men vi spelar stelt och lättläst och strax innan halvtid så rinner deras forward igenom efter bristande kommunikation från oss och sätter säkert 2-2. 

Jag ilsknar till lite i halvtid och höjer rösten för första gången på mycket länge och det var kanske inte så konstruktivt men jag tyckte inte vi bjudit till på det sätt man kan begära. 

Vi rivstartar andra halvlek och gör snabbt 2-3 efter ett fint anfall, ett av våra mer välbyggda sådana, målskytt denna gång var Simon. Jag tycker att vi höjer oss något i andra halvlek rent spelmässigt och skapar en del chanser att avgöra, men vi får endast till svaga avslut. I mitten av halvleken så är vi inte riktgt med på noterna i vårt straffområde och Hoby får en straffspark korrekt tilldömd till sig, den skjuts i mål utan probelm eller tvekan och vi hade nu återigen oavgjort. 

Vi har därefter ytterligare bra chanser att göra mål och det har även motståndarna och det som till slut skulle avgöra matchen är att vi på tillläggstid får ytterligare en straffspark emot oss, även denna är helt korrekt dömd. Utan några bekymmer skjuts även denna i mål och det var ridån ner för oss. 

Man kan göra det lätt för sig och säga att vi underpresterade, men det är samtidigt att ta bort motståndarnas prestation och det vill jag  inte göra i detta fallet. Hoby GIF gör en bra match och spelar både smart och vägvinnande och är som helhet det bättre laget för dagen. Att vi inte kommer upp i normal nivå har säkert sina förklaringar, men all heder åt segraren i matchen.

Vi får nu samla ihop oss och lägga allt krut på att försöka hitta kraft att vinna den sista matchen för året som spelas på söndag mot Vilshult IF.

Vi ligger alltjämt med i toppen av serien och kommer att göra allt i vår makt för att det ska förbli så. 

Målskyttar: Johan M 1, Jake 1, Simon 1

Skribent: Per Nilsson
E-post: Adressen Gömd
Kallinge SK - Division 5 Herr
Box 2030
372 02 Kallinge
Telefon: 0707395983

KSK Logga

stadium

logo

 

adidas

 

blobid1.gif

 

 

 


 

 

 

Postadress:
Kallinge SK - Fotboll
Box 2030
37202 Kallinge

Besöksadress:
Jernvallsgatan 7
37250 Kallinge

Kontakt:
Tel: 0707395983
E-post: kallinge.sk@hotmail....

Se all info