Hoppa till sidans innehåll

Förlust i premiären

10 APR 2022 20:18
På ett blåsigt Jernvallen spelade vi årets första seriematch mot ett välbekant motståndarlag. Sölvesborg United var våra våra gäster och var ofina noga att ta med samtliga poäng hem
  • Skapad: 10 APR 2022 20:18

Vi får ingen speciellt bra start på matchen. En avvaktande inledning och efter 10 minuter bryter våra mostståndare en passning på vår planhalva, gör en offensiv omställning som skapar ett friläge som säkert sattes i mål. Vi repar därefter lite mod och får till något som liknar ett anfallsspel och skapar en del lägen för chanser. Men det vill sig inte bättre än att gästerna efter en halvtimme får en frispark från långt håll som lyfts in straffområdet och vips stod en spelare fri och från klarblå himmel hamnar vi i underläge med 0-2. Vi håller dock spelet uppe väl resten av halvleken men är inte tillräckligt påslagna för att göra några mål i första halvlek. I halvtid pratar vi igenom lite positionsspel och ärligt talat kändes det lite håglöst i laget. 

I andra halvlek spelade vi i motvind både bildligt talat och i verkligheten. Vi sattes under rejäl press och hade väldigt svårt att skapa något anfallsspel på deras planhalva, Sölvesborg United var snabbare både i fötterna och i tanken. Trots detta så lyckas vi få dit ett mål efter en fast situation där Johan trycker in bollen. Detta med cirka kvarten kvar av matchen. Vi försökte skapa energi och förutsättningar för att få till ytterligare mål men istället drar vi klumpigt på oss en straffspark med 5 minuter kvar av matchen. Det blev spiken i kistan och vi hade inte kraft att vända tillbaka detta, istället satte en av förgrundfigurerna i matchen dit 1-4.

Vi gör en ganska blek insats och vi fick oss en rejäl ögonöppnare om vad som krävs för att ta poäng i denna serien. Jag är dock helt övertygad om att vi kommer hitta sätt att vinna matcher framöver. Vi kommer ge järnet för att ge våra kommande motståndare rejält motstånd.

Målskytt: Johan M

Skribent: Per Nilsson
Kallinge SK - Division 5 Herr
Box 2030
372 02 Kallinge
Telefon: 0707395983

KSK Logga

stadium

logo

 

adidas

 

blobid1.gif

 

 

 


 

 

 

Postadress:
Kallinge SK - Fotboll
Box 2030
37202 Kallinge

Besöksadress:
Jernvallsgatan 7
37250 Kallinge

Kontakt:
Tel: 0707395983
E-post: kallinge.sk@hotmail....

Se all info