Hoppa till sidans innehåll

Förlust i svängig batalj

04 JUN 2022 18:46
På fredagskvällen i denna veckan gick vi en riktig holmgång med Nättraby GoIF på deras hemmaplan. Tyvärr åkte vi på en sur uddamålsförlust i en jämn match.
  • Skapad: 04 JUN 2022 18:46

Vi inledde matchen med ett lågt och kontrollerat försvarsspel och ville med det upplägget växa in i matchen. Vi märkte att vi kunde mäta oss med hemmalaget även om de hade mest boll i inledningen av matchen. De skapar några chanser men jag tycker att vi ändå hanterade starten av matchen okey. Vi hamnar dock i  underläge efter cirka en halvtimmes spel och det fick hamna på slarvkontot. Men som tur väl är så trycker vi in kvitteringen ganska omgående efter ett fint spel på högerkanten. Det var Eddie som höll sig framme och på något oklart vis får han bollen i mål. Men Nättraby trummar på och gör återigen ett mål där deras forward rinner igenom. Vi går därmed till halvtidsvila med ett underläge på 1-2. I halvtid analyserade vi vad vi kunde göra annorlunda och jag tycker att glöden att vända på matchen var het. 

I andra halvlek tycker jag att vi tar tag i taktpinnen och börjar skapa fler chanser. Vi gör 2-2 efter 55 minuter genom Honken som på ett behärskat sätt sätter dit en egen retur. Vi har i detta läget bättre fart på anfallsspelet och vi är det lag som då för matchen. Med kvarten kvar får vi en hörna som Simon får en fin träff på, bollen letar sig in i mål och glädjen var stor, vi hade vänt på steken. Vi har därefter ytterligare mycket heta chanser att sätta spiken i kistan men har inte det riktiga flytet. Istället åker vi på en omställning efter en lång studsande boll där vi tvingas ta till oschyssta metoder för att stoppa motståndaren. Fasthållningen börjar utanför vårt starffområde och fortsätter in i detsamma, alltså straff enligt regelboken, helt korrekt av domarna med andra ord. Straffen förvaltas säkert och vi hade därmed oavgjort i matchen. Klockan hann tickat in på övertid när kallduschen kom. Ett lågt och långt inspel hittar fram till en nättrabyspelare som får till en drömträff som ger dom segern. Matchen slutar 4-3 med favör för hemmalaget. 

Som helhet gör vi en godkänd match där vi trots massor av ändringar i laguppställningen verkligen bjuder upp till kamp. Vi kämpar matchen igenom och kunde mycket väl lämnat Nättraby med tre poäng på kontot, istället kammar vi noll, vilket känns riktigt surt. Vi tar dock med oss positiva saker från matchen och bygger vidare på det. 

Målskyttar: Eddie, Honken, Simon

Skribent: Per Nilsson
Kallinge SK - Division 5 Herr
Box 2030
372 02 Kallinge
Telefon: 0707395983

KSK Logga

stadium

logo

 

adidas

 

blobid1.gif

 

 

 


 

 

 

Postadress:
Kallinge SK - Fotboll
Box 2030
37202 Kallinge

Besöksadress:
Jernvallsgatan 7
37250 Kallinge

Kontakt:
Tel: 0707395983
E-post: kallinge.sk@hotmail....

Se all info