Hoppa till sidans innehåll

Förlust i tät kvalmatch

12 OKT 2020 08:37
Under söndagen spelade vi första kvalmatchen mot seriekollegan FK Sölvesborg United och i en tät, tuff och dramatisk match förlorade vi knappt och mycket surt med 1-2.
  • Skapad: 12 OKT 2020 08:37

Matchen börjar i ett ganska högt tempo och båda lagen byter någon halvchans med varann. Det märktes tydligt att matchen gällde mycket för bägge lagen då stämningen på planen var hetsig och tongångarna var höga. Jag tycker dock att vi står upp ganska väl och vi håller ihop spelet både framåt och bakåt. Efter drygt halva halvleken blir det allt tuffare spel och bland annat blir en av våra spelare på ett brutalt och våldsamt sätt helt överkörd av en motståndare och han tvingas bryta matchen efter stort blodvite. Motståndaren i fråga ber på ett sportsligt vis om ursäkt och straffas helt oförklarligt nog endast med ett gult kort. Efter det följer flera tuffa dueller med bland annat synliga dobbmärken i knäet efter fula glidtacklingar. Vi var väl inte heller alltid några änglar, i detta skede av matchen så var det rejält stökigt på planen. Vi får dessutom en straff emot oss, där jag från min position inte fullt ut ser vad som händer, men vår spelare har i vilket fall kontroll på bollen efter tacklingen. I vilket fall så skjuts straffen i mål av deras spelare och vi hamnar i underläge. Jag tycker dock att vi repar mod på ett ganska bra vis och fortsätter att vara spelförande utan att få till det fullt ut i den sista tredjedelen av planen. I halvtid pratar vi om att försöka hålla tempot uppe med färre tillslag på bollen och att absolut inte vika ner oss vad det gäller kampmomenten. I andra halvlek tycker jag att vi ökar vårt bollinnehav ytterligare och jag tycker vi verkar piggare än motståndarna. Vi känns dock lite uddlösa när vi väl närmar oss deras straffomtråde och vi mötte dessutom ett väl samlat försvar. Deras chanser var minst lika farliga som våra då de spelade mycket på kontringar och det ger ofta öppnare och tydligare chanser, så matchen var verkligen helt öppen och med en oviss utgång. Mot slutet så bjuder vi tyvärr på deras 2-0-mål då vår spelare slår en för kort bakåtpassning som hinns upp av deras snabbe forward som inte gör något misstag utan slår in bollen i tomt mål, att det var killen som som i mina ögon inte borde varit på planen gör det än surare. Vi gör ett sista desperat försök och får till slut in en reducering då Anton följt med upp i staffområdet och sätter dit en snett-inåt-bakåt-passning. Tyvärr var det för sent för att få till ytterligare mål då speltiden därefter var slut. 

Som helhet gör vi ändå en godkänd insats med tanke på förutsättningarna och det är inte någon som inte tog ut sig eller gjorde sitt bästa, det var helt enkelt inte vår dag bara. Vi tar dock nya tag och kommer fortsatt att sälja oss dyrt i kommande matcher. 

Målskytt: Anton

Skribent: Per Nilsson
E-post: Adressen Gömd
Kallinge SK - Division 5 Herr
Box 2030
372 02 Kallinge
Telefon: 0707395983

KSK Logga

stadium

logo

 

adidas

 

blobid1.gif

 

 

 


 

 

 

Postadress:
Kallinge SK - Fotboll
Box 2030
37202 Kallinge

Besöksadress:
Jernvallsgatan 7
37250 Kallinge

Kontakt:
Tel: 0707395983
E-post: kallinge.sk@hotmail....

Se all info