Hoppa till sidans innehåll

Härlig seger mot Björkenäs/Pukavik IF

29 AUG 2021 16:26
I lite gråkulet väder mötte vi obesegrade Björkenäs/Pukavik IF på alltid lika fina Jernvallen. Vi hade revansch att kräva efter förra säsongen förlust.
  • Skapad: 29 AUG 2021 16:26

Vi tar ganska omgående tag i taktpinnen i matchen och spelar effektivt och vägvinnande. Vi börjar ganska omgående skapa chanser och får i nionde minuten utdelning efter en lite tilltrasslad situation där Murteza och Erik samarbetar och Erik kan göra 1-0. Vi för sedan spelet och skapar fler chanser utan att få till det, motståndarna satsade mest på snabba omställningar vilket inte var varken oväntat eller ofarligt. Mot slutet av halvleken kunde vi utöka vår ledning efter en fast situation där Jake nickpassar till Tim som trycker in 2-0. Vi gör en stabil och fin halvlek och borde nog ärligt talat gjort ytterligare något mål.

I andra halvleks inledning så ser det fortsatt bra ut för vår del med ett spelövertag. Men sakta men säkert så faller vi längre bak i planen och spelbilden jämnas ut. Dessutom drar vi på oss en straffspark som motståndarna förvaltar på ett säkert vis, det kändes som att det kunde bli en rejäl kamp den sista halvtimmen, vilket det också blev. Jag tycker dock att vi håller motståndarna ifrån vårt straffområde på ett hyggligt vis, de har defintivt mer boll än i första halvlek och vi hamnar lite lägre och är mer utspridda men ändå skapar de inte så många chanser. Vi får utrymme för några målchanser och hade bud på en straffspark, men blev då nekade av domaren. Matchen står och väger lite men mot slutet var jag ändå ganska säker på att vi skulle ro det i land, även om det alltid är oroligt med en så knapp ledning. Vi lyckas freda vårt mål under resten av speltiden och avgår därmed med en blytung seger som gör att vi på allvar är med i toppstriden. Vi gör en rejäl och stabil laginsats och visade att vi kan prestera ihop som ett lag när det hettar till. 

Vi tar med oss många positiva saker från matchen och ser fram emot kommande matcher, som vi tar oss an med både ödmjukhet och självförtroende. 

Målskyttar: Erik 1, Tim 1

Skribent: Per Nilsson
E-post: Adressen Gömd
Kallinge SK - Division 5 Herr
Box 2030
372 02 Kallinge
Telefon: 0707395983

KSK Logga

stadium

logo

 

adidas

 

blobid1.gif

 

 

 


 

 

 

Postadress:
Kallinge SK - Fotboll
Box 2030
37202 Kallinge

Besöksadress:
Jernvallsgatan 7
37250 Kallinge

Kontakt:
Tel: 0707395983
E-post: kallinge.sk@hotmail....

Se all info