Hoppa till sidans innehåll

Hemmaförlust mot Atlas

11 JUN 2022 10:03
Vi åker på pumpen mot topplaget AIK Atlas i en svängig och jämn match. Återigen bjuder vi på ett par mål och då blir det tyvärr lite för tufft.
  • Skapad: 11 JUN 2022 10:03

Redan i matchens absoluta inledning bjuder vi på ett friläge som resulterar i ett baklängesmål. Det var en tuff inledning och det var kanske inte riktigt vad vi behövde. Vi har det därefter lite motigt och motståndarna inleder matchen bäst. Vi har flera nya spelare på planen i denna matchen och det kändes som det tog ett tag att hitta rätt i positionerna. Vi växer dock in i matchen och börjar skapa lite egna kombinationer och får efter cirka en halvtimmes spel utdelning genom Anton som påpassligt håller sig framme efter en hörna. Tyvärr får vi inte glädjas så länge då Atlas även dom visar att man kan göra mål efter en hörna. Jag tycker dock att vi spelar upp oss ju längre halvleken går och skapar en del chanser. Vi går till halvtidsvila med ett måls underläge och efter att rett ut ett och annat i halvtid så kändes vi taggade inför andra halvlek.

Jag tycker vi i inledningen av andra halvlek tar tag i spelet på ett tydligare vis och har under en perisod ett visst spelövertag. Vi kommer runt fint på en kant och spelar snett-inåt-bakåt och där dyker Junior upp och sätter dit 2-2, ett fint anfall som resulterar i en kvittering. Matchen står och väger ett tag och det märktes att flera spelare började bli trötta. Atlas spelar dock smartast och utnyttjar sina spelares kvaliteter på ett bra vis, deras notoriske målskytt skulle visa sig vara tungan på vågen. Han trycker dit 2-3 efter en av många långbollar och det kändes riktigt motigt att återigen behöva jaga mål för att ta poäng. Vi tvingas också till flera byten och omorganisationer mot slutet av matchen och tappar där lite fart tycker jag. I matchens sista sekunder gör även Atlas 2-4 efter en bjudning från vår sida. 

Vi gör en helhjärtad arbetsinsats och visar att vi under långa delar av matcherna kan mäta oss spelmässigt med de etablerade division 5-lagen. Vi har dock för tillfället en ful ovana att bjuda på minst ett mål per match och det har vi inte riktigt råd med. Vi knyter näven och kämpar på och om vi håller kampviljan fortsatt hög så är jag säker på att vi kommer höja oss ytterligare spelmässigt och då kommer troligen också poängen att börja trilla in. 

Målskyttar: Anton, Junior

Skribent: Per Nilsson
Kallinge SK - Division 5 Herr
Box 2030
372 02 Kallinge
Telefon: 0707395983

KSK Logga

stadium

logo

 

adidas

 

blobid1.gif

 

 

 


 

 

 

Postadress:
Kallinge SK - Fotboll
Box 2030
37202 Kallinge

Besöksadress:
Jernvallsgatan 7
37250 Kallinge

Kontakt:
Tel: 0707395983
E-post: kallinge.sk@hotmail....

Se all info