Hoppa till sidans innehåll

Seger i hemmapremiären

16 AUG 2021 09:41
Efter förlusten i seriepremiären tog vi i denna omgången emot Ramdala IF på vår fina hemmaplan Jernvallen. Rapporterna talade om ett ungt och välspelande motståndarlag och det stämde väl.
  • Skapad: 16 AUG 2021 09:41

Vi ställde denna dagen upp med en delvis ny laguppställning och mönstrade som vanligt en bred trupp. De yttre förutsättningarna i övrigt var mycket fina med en välklippt plan och skönt fotbollsväder. 

I matchens inledning så märker vi att motståndarna får anses vara passningskickliga och rörliga, vi får några påhälsningar runt vårt starffområde där det allt "osar lite katt". Även vi skapar något bra läge och det är bland annat en lite förvirrad situation där vi först blir tilldelade en straff, men som ändras till frispark till Ramdala av assisterande domaren. Men det dröjde inte jättelänge tills vi gör 1-0 och det görs på ett fint skott på frispark av Jake. Det var skönt att hamna i förarsätet och jag tycker att vi hittar mer och mer rätt efter detta. Vi visar tydligt att vi tänkte sälja oss dyrt denna dagen mot en av de uttalade seriefavoriterna och kampen på planen var jämn och tuff. 

Efter 30 spelade minuter ställer dock en av våra spelare till det för sig och hamnar i ett desperat läge och tar till sådana metoder som gör att han blir utvisad. Känslorna svallar vid detta tillfället och man märker tydligt att vi är i rejäl gungning, vi fokuserar för en stund på fel saker och är riktigt illa ute. Men vi får till en organisation på planen och lyckas freda vårt mål fram tills halvtidsvilan. 

Pausen används till att få alla att förstå att det inte är så stor skillnad att vara en man mindre på planen, visst att man får anpassa sig och att det kräver mer av de som är på planen, men det är absolut görbart att fortfarande vinna matchen. Vi använder våra avbytare och får till en uppställning som både kunde försvara och anfalla på ett effektivt vis. 

I andra halvek gör vi en strålande laginsats där samtliga spelare verkligen ger allt för laget, om jag minns rätt så släpper vi inte till en enda riktigt farlig målchans till motståndarna. Av förklarliga skäl får vi inte riktigt till anfallspelet till 100% i den första delan av halvleken. Vi fortsätter att byta ut de spelare som tröttnade och in kom nya spelare som verkligen bidrog i denna matchen. Mot slutet av matchen så får dessutom även Ramdala en spelare utvisad och den sista kvarten av matchen så är det vi som skapar flera vassa chanser att göra fler mål. Med lite mer kyla så kunde det blivit en större seger. Men det viktigast var att vi behöll den ledning vi hade och när slutsignalen ljöd över Jernvallen så var det med stor glädje vi kunde kontatera att vi vunnit en tuff match. 

Jag är riktigt stolt att vi hade en sådan match i oss, alla var verkligen inställda på att spela uppoffrande och satte laget i första hand, precis vad vi behövde i detta läget. Samtliga inblandade ska ha en stor eloge för sin arbetsinsats och vi fortsätter att slipa på att blir ännu mer effektiva i offensiven. 

Målskytt; Jake

Skribent: Per Nilsson
E-post: Adressen Gömd
Kallinge SK - Division 5 Herr
Box 2030
372 02 Kallinge
Telefon: 0707395983

KSK Logga

stadium

logo

 

adidas

 

blobid1.gif

 

 

 


 

 

 

Postadress:
Kallinge SK - Fotboll
Box 2030
37202 Kallinge

Besöksadress:
Jernvallsgatan 7
37250 Kallinge

Kontakt:
Tel: 0707395983
E-post: kallinge.sk@hotmail....

Se all info