Hoppa till sidans innehåll

Seger i toppmötet

23 AUG 2020 10:22
Vi tog under lördagen emot serieledande Olofströms IF på fina Jernvallen och vi gjorde en fin insats och vann säkert och klart med 4-1.
  • Skapad: 23 AUG 2020 10:22

Vi startar matchen på ett bra sätt och skapar snabbt målchanser. Redan efter 8 minuter rinner vi igenom och Adnan trycker från nära håll in 1-0. Jag tycker att vi därefter fortsätter att ha övertaget, både vad det gäller spelet och inställningen till matchen. Ganska tidigt i matchen identifierar vi hur vi skulle försvara oss och hur vi kunde skapa chanser och med det som grund förde vi spelet i matchen, även om motståndarna också hade sina chanser och hela tiden krävde full fokus från vår sida. Vi gör ganska tidigt även 2-0 i matchen genom Anton som blir serverad av Adnan, kul för Anton att få göra sitt första mål i seniorsammanhang. Under resten av halvleken så får vi tyvärr inte till det i de sista avgörande momentet och resultatet står sig till halvtid. 

I halvtid pratar vi på att inte bli slarviga i passningsspelet, utan att våga bygga upp anfallen istället för att söka avgörande passningar för tidigt. Samtidigt så peppade vi varandra att fortsätta att vinna dueller och att ha en bra organisation i försvarsspelet. 

I andra halvleks inledning märks det att våra motståndare kommer ut på planen med en annan inställning och de får direkt utdelning med ett reduceringsmål, efter detta har de sin bästa period i matchen och det känns som om de var på väg in i matchen. Vi står dock upp på ett bra sätt och börjar så sakteliga återta kommandot genom att återta kontrollen över mittfältet. Vi skapar  i detta läget flera fina målchanser och Adil sätter efter drygt 60 minuter 3-1 på ett av många frilägen och det kändes lite som spiken i kistan. Vi trummar på och skapar flera fina lägen att göra ytterligare mål, men en kombination av avslut med utvecklingspotential och en storspelande målvakt gör att det dröjer till den 86:e minuten innan Adnan avslutar målskyttet för dagen genom att göra 4-1. Efter matchen var det riktigt härligt att återigen få sjunga segersången i omklädningsrummet och att få fira med de trötta och slitna spelarna. 

Som helhet är jag väldigt nöjd med det mesta i matchen, vi jobbar fint ihop i försvarsspelet över hela planen, vi varierar vårt offensiva spel bättre i denna matchen och rent inställningsmässigt lägger vi fokus på rätt saker. Vi var det klart bättre laget för dagen och det stärker oss inför kommande utmaningar. Vi övertog i och med vinsten förstaplatsen i tabellen och det känns härligt att vara i den positionen och vi kommer göra allt för att försvara den. 

Målskyttar: Adnan 2, Anton 1, Adil 1

Skribent: Per Nilsson
E-post: Adressen Gömd
Kallinge SK - Division 5 Herr
Box 2030
372 02 Kallinge
Telefon: 0707395983

KSK Logga

stadium

logo

 

adidas

 

blobid1.gif

 

 

 


 

 

 

Postadress:
Kallinge SK - Fotboll
Box 2030
37202 Kallinge

Besöksadress:
Jernvallsgatan 7
37250 Kallinge

Kontakt:
Tel: 0707395983
E-post: kallinge.sk@hotmail....

Se all info