Hoppa till sidans innehåll

Seger i toppmötet

12 SEP 2021 19:52
Fredagens toppmöte med Hällaryd IF U spelades på en härligt inbjudande gräsplan och i ett ljumt och fint sensommarväder. Lika fina som förutsättningarna var,  lika tända var vi.
  • Uppdaterad: 12 SEP 2021 19:52

Vi hade dessutom revansch att utkräva efter ett rejält bottennapp förra säsongen. Att det dessutom var obesegrade serieledarna som stod på andra sidan gjorde allt lite extra kittlande.

Vi tar omgående tag i taktpinnen och trummar på framåt. Vi får utdelning redan efter knappt 10 minuter efter en fint slagen hörna av Simon som Jake nickar in i målet. När vi sedan dessutom gör 2-0 genom Tim på ett liknande vis redan efter 15 minuter spel så var det en riktig drömstart. Jag tycker att vi för spelet utan att riktigt utnyttja det faktum att vi hade övertag på kanterna och vi var hela tiden tvugna att vara vaksamma då gästerna hela tiden var blixtrande snabba i sina omställningar, det gällde verkligen att avsluta anfallen annars var det farligt direkt. Vi styr spelet i första halvlek utan att spela glänsande och lyckas hålla tätt bakåt, det får man vara nöjd med mot ett lag som hitills inte förlorat. 

I andra halvlek spetsar Hällaryd till laget yttrerligare med en vass inhoppare och det märktes att de fick lite mer mod och kraft att anfalla. I den 55.e minuten slår deras duktiga spelare på högerkanten ett långt svepande inlägg och bollen dimper ner framför mål och där dyker en av deras gubbar upp och stöter in bollen. Nu var det verkligen match igen, tänkte vi. Men inom bara någon minut så gör Jake 3-1 och det tror jag tog stridslusten ur motståndarna ganska rejält. Vi använder oss i andra halvlek av våra ersättare och jag tycker att det ger oss ny energi och vi kämpar verkligen med näbbar och klor för att vinna matchen. Med en kvart kvar så blir vi en man mer efter en våldsam kapning utförd av deras spelare och då kändes det defintivt avgjort. Vi gör dessutom 4-1, återigen av Jake som påpassligt och kyligt tåar in bollen. I princip direkt efter avsparken efter vårt mål anfaller Hällaryd och på något konstigt vis blir de tilldömda en straffspark och det var lite olyckligt, men i vilket fall, den sattes med säkerhet och det hyfsade till siffrorna lite. Mot slutet gör vi dessutom 5-2 och det är Vicky som skjuter en tåfis i mål och spikar slutresultatet 5-2. 

Vi gör en klart godkänd insats även om vi kan spela bättre passningsspel än vad vi gjorde i denna matchen, men vår vilja att vinna matchen och vår kämparvilja var mycket större än motståndarna och det var avgörande.Vi övertar i och med segern serieledningen och vi kommer att göra allt för att stanna kvar i toppen 

Målskyttar: Jake 3, Tim 1, Vicky 1

Skribent: Per Nilsson
E-post: Adressen Gömd
Kallinge SK - Division 5 Herr
Box 2030
372 02 Kallinge
Telefon: 0707395983

KSK Logga

stadium

logo

 

adidas

 

blobid1.gif

 

 

 


 

 

 

Postadress:
Kallinge SK - Fotboll
Box 2030
37202 Kallinge

Besöksadress:
Jernvallsgatan 7
37250 Kallinge

Kontakt:
Tel: 0707395983
E-post: kallinge.sk@hotmail....

Se all info