Hoppa till sidans innehåll

Summering av vårsäsongen

19 JUN 2022 09:38
Vi har nu spelat hälften av årets matcher i division 5 och i veckan som kommer spelar vi den sista våromgången i reservlagsserien.  Här kommer en kort summering.
  • Uppdaterad: 19 JUN 2022 09:38

Som helhet är jag inte nöjd med poängskörden för vårt a-lag så här långt. Jag hade innan seriestarten en förhoppning att vi skulle ha mer poäng i detta skedet av serien. När jag analyserar våra matcher så ser jag dock en tydligt positiv och uppåtgående trend. Vi har succesivt höjt oss och är mer "med i matcherna" ju längre serien gått. I de inledande matcherna tyckte jag inte riktigt vi hängde med och vi var lite uddlösa framåt. Men vi har utvecklat oss och har lagt till nya saker till vår verktygslåda och både försvarar och anfaller bättre nu än tidigare i serien. Om vi fortsätter på den inslagna vägen så ser jag positivt på höstens matcher. 

Vi har haft en stor ruljans av olika spelare och formationer, utan att ha full koll så tror jag inte vi spelat med samma uppställning i två matcher i rad någon gång. Det positiva med det är att fler fått känna på vad som krävs för att prestera i division 5 och det negativa är givetvis att kontinuiteten saknats. Vi har under perioder drabbats av skador och sjukdomar där vi i vissa matcher haft 8-10 spelare som var tänkta att ingå i en matchtrupp otillgängliga. Men flera spelare har växt enormt av ett ökat ansvar och det är kul att se hur flera tagit positiva kliv och vuxit ut till att bli fullgoda division 5-spelare. 

När vi nu kliver in i höstomgångarna, där vi spelar ytterligare två matcher i division 5 innan sommaruppehållet, så kan vi inte annat än att sikta på att ta fler poäng än under våren. Det tror jag vi har stora chanser att klara av om vi fortsätter att jobba hårt på träningarna och tillsammans har en inställning att göra allt för laget. Vi har även ett lag i reservlagsserien som har gjort bra ifrån sig, flera av våra yngre förmågor har fått testa på spel där och det är positivt, faktum är att någon även varit med i någon a-lagsmatch.

Förhoppningsvis slipper vi framöver att ha en så lång frånvarolista vilket gör att konkurrensen och alternativen ökar, med detta följer dock ett ansvar från samtliga spelare att fortsätta att ge allt för lagets bästa. Jag och de andra ledarna kommer fortsatt att göra det vi kan för att laget ska ha kul och fortsätta att utvecklas, vi kommer jobba vidare med att främst fokusera på hur vi på bästa vis kan prestera så bra som möjligt ihop. 

Heja Kallinge!

Skribent: Per Nilsson
Kallinge SK - Division 5 Herr
Box 2030
372 02 Kallinge
Telefon: 0707395983

KSK Logga

stadium

logo

 

adidas

 

blobid1.gif

 

 

 


 

 

 

Postadress:
Kallinge SK - Fotboll
Box 2030
37202 Kallinge

Besöksadress:
Jernvallsgatan 7
37250 Kallinge

Kontakt:
Tel: 0707395983
E-post: kallinge.sk@hotmail....

Se all info