Hoppa till sidans innehåll

Väldigt sur premiärförlust

08 AUG 2021 09:29
Äntligen var det dags för premiär i årets serie för vårt A-lag och det skulle ske mot IF Trion under fina yttre förutsättningar.
  • Skapad: 08 AUG 2021 09:29

Vi mönstarde som vanligt en 16-mannatrupp och allt kändes bra inför matchen. Matchens inledning är spelmässigt jämn och bägge lagen "kände på varandra". Det kändes som vi ändå tog tag lite i taktpinnen och skapar lite småchanser och hade lägen där förutsättningarna fanns för större målchanser. Efter att vi spelat cirka en kvart gör vi plötsligt 1-0 genom Rasmus som påpassligt skjuter ett långskott över deras målvakt, ett klurigt och mycket bra avslut. Kul för honom att göra mål i sin tävlingsdebut för laget. Efter detta så fortsätter  spelbilden att förstärkas mer och mer ju längre halvleken led, vi är,   enligt mig, det spelförande laget och skapar nu flera fina chanser men motståndarna är dock aldrig ofarliga när de kontrar med snabba omställningar. 

Vi lyckas dock inte utöka vår ledning och går till halvtidsvila med en knapp och skör 1-0-ledning. I halvtid pratar vi om att variera passningsspelet mer och att utnyttja vår fart och att vara uppmärksamma och fokuserade i vårt försvarsspel. Vi utnyttjar vår bänk och gör en del byten redan i halvtid. När andra halvlek kommer igång så rivstartar vi den och har redan efter ett par minuter skapat ett par riktigt vassa målchanser och så fortsätter det under den första kvarten. Tyvärr är vår oförmåga att sätta dit chanserna stor och det skulle visa sig att att det straffade sig denna gången. Som en blixt från klar himmel så gör IF Trion 1-1. Vi tappar boll på egen planhalva i en tuff närkampssituation, förlorar ytterligare en duell och  kommer därefter fel i försvarsspelet vid ännu ett tillfälle i den sekvensen och vips kommer motståndaren igenom och är fri med målvakten och gör då inget misstag. 

Efter deras mål så skiftar matchen karaktär och stärkta efter sitt mål så jämnar IF Trion ut matchbilden för en stund, vi hänger lite med huvudena och det tar ett tag innan vi återigen hittar tillbaka till läget som var innan deras mål. Vi försöker förtvivlat avgöra matchen men får inte till det fullt ut vid något tillfälle, motståndarna kämpar furiöst och bjuder verkligen upp till kamp i matchens alla minuter. Mot slutet skapar de dessutom en fast situation som resulterer i ett nickmål och tar därmed ledningen i matchen. Vi försöker, chockade över situationen, att nu istället forcera för att få med oss en poäng. Vi skapar ytterligare någon chans. men idag gick det helt enkelt inte vår väg. Vi förlorar på vår egen oförmåga att göra mål och på att vi bjuder på tillfällen då vi inte agerar korrekt på egen planhalva. 

Vi fortsätter att ha väldigt svårt för att ta poäng mot IF Trion och vi får hoppas att vi snart kan överkomma denna förbannelse. Vi tar dock nya tag och jag hoppas att vi snabbt kan revanschera oss och komma in på vinnarspåret. 

Målskytt: Rasmus

Skribent: Per Nilsson
E-post: Adressen Gömd
Kallinge SK - Division 5 Herr
Box 2030
372 02 Kallinge
Telefon: 0707395983

KSK Logga

stadium

logo

 

adidas

 

blobid1.gif

 

 

 


 

 

 

Postadress:
Kallinge SK - Fotboll
Box 2030
37202 Kallinge

Besöksadress:
Jernvallsgatan 7
37250 Kallinge

Kontakt:
Tel: 0707395983
E-post: kallinge.sk@hotmail....

Se all info