Hoppa till sidans innehåll

Vi har vunnit serien!!!

16 OKT 2021 11:05
Här följer en kort sammanfattning av årets seriespel i division 6 Blekinge
  • Skapad: 16 OKT 2021 11:05

Vi visste på förhand att serien skulle genomföras på ett liknande vis som förra säsongen, det vill säga med ett mindre antal matcher och dessutom denna gången utan något kvalspel. Så om man hade ambition att ta en plats som betydde avancemang så gällde det att inte göra några stora klarvertramp.

Vi inledde seriespelet mot en förmodad toppkonkurrent, IF Trion, på deras hemmaplan. Vi gör en bra match rent spelmässigt, men åker likväl på en svidande förlust med 2-1. Både där och då och även nu i efterhand kändes det rejält surt och det fick bli en rejäl näsbränna som visade att det gällde att ta vara på sina chanser.

I den kommanade matchen väntade fortsatt tufft motstånd i form av nedflyttade Ramdala IF och det dök upp svårt utmanande matchsituationer i den matchen. Vi hanterade det dock på ett bra vis och kämpade till oss en seger på vår hemmaplan. 

Näst på tur stod återuppväckta Drottningskärs IF och det är en match jag tycker vi hanterade på ett mycket bra vis. Vi var förhandsfavoriter till segern och vi hanterade det med att hålla ångan uppe hela matchen och vinner med riktigt stora siffror. Detta var bra för vår målkvot och det visste vi kunde vara avgörande i en serie med få matcher. 

Därefter mötte vi svårspelade Bj/Pukavik IF, ett lag där vi hade revansch att kräva sedan förra året. I en ganska tät match så lyckas vi göra en tillräckligt bra insats för att vinna matchen mot en motståndare som ofta passar oss illa. 

I detta läget av säsongen så var det lite oroligt i truppen då vi drabbades av flera sjukdomsfall och en spelare var konstaterat smittad av Covid-19. Vi vidtog kraftfulla åtgärder och redde ut situationen utan att fler spelare eller ledare blev smittade. Det var skönt att det gick bra både med den sjuke spelaren och att vi fick stopp på den förfärliga smittan.

I kommande omgång mötte vi lokalkonkurrenten Backaryd SK och det har historiskt inneburit tuffa matcher. Men även denna säsong är vi det klart bättre laget och vinner den matchen utan att förta oss och dessutom med stora siffror. 

Nästa utmaning var topplaget Hällaryd IF U, ett lag som vi förlorde mot förra året och som var ännu lite vassare detta året. De ledde serie i detta skedet och vi var inställda på att det skulle krävas en mycket bra insats från oss. Vi gör en mycket stabil match över samtliga 90 minuter och vinner fullt rättvist. Detta var en avgörande seger och gav ett kvitto på att vi verkligen var att räkna med. 

I de kommande två matcherna möter vi Johannishus SK och Fjärdsjömåla AIF och där gör vi två lite svagare matcher rent spelmässigt, det kändes som vi var lite mätta och tömda på energi efter toppmötet med Hällaryd IF U. Ändå vinner vi matcherna och är det bättre laget i bägge matcherna och vi låg fortsatt med i den absoluta toppen. 

Inför matchen mot Hoby GIF så var läget så att om vi vann den matchen så skulle vi har skrapat ihop tillräckligt med poäng för att vara helt klara för avancemang till division 5. Vi hade inför denna matchen struligt med träningarna och vi hade en klart minskad energi i laget och när vi väl ställde oss på planen mot Hoby GIF så var vi inte till vår fördel. Samtidigt som vi mötte ett smart spelande motståndarlag som dessutom var heltända så räckte vi i denna matchen inte till. Vi förlorade mot ett för dagen bättre lag. Det var en oerhört smärtsam förlust och det kändes där och då inte alls bra, att förlora i avgörande lägen är helt enkelt inte kul alls. 

I veckan efter denna matchen gör vi dock återigen två riktigt bra träningar och det kändes som att vi återigen gasade upp oss och tände till inför sista omgången. I den sista matchen ställdes vi inför en tuff uppgift, att möta Vilshults IF, som vi hade en jämn match med säsongen 2020 och som spelat bra under hela denna säsongen. Vi gör dock en fantastisk insats, främst i första halvlek och spelar skjortan av moståndarna och vinner en storseger.

Med denna segern i ryggen och då resultaten i andra matcher gick vår väg betydde det att vi var seriesegrare när matchen blåstes av. I ett stort glädjerus så kunde vi fira med laget att vi både tar steget upp en serie och att vi gör det som seriens bästa lag. 

Vi har verkligen höjt oss på en massa olika plan detta året och vi har skapat en mycket bra grund för att även nästa säsong fortsatt ska kunna vinna matcher. Vi har genomgående haft en god träningsnärvaro och trots svåra förutsättningar under våren så bet många stöttepelare i och verkligen kämpade på. Detta gav en förbättrad stämning i laget och när vi har tränat så har det varit full fart och vi har odlat en "vinnarskallementalitet". Jag vill verkligen hylla alla sppelare i truppen, ni har verkligen förtjänat denna framgång och jag vill sända all min beundran över er inställning och vilja att bidra till laget. Nu ska vi se till att bibehålla detta och sikta på att förbättra det ytterligare, vi är fortsatt på väg framåt som lag och förening.

Samtidigt så har vi under året förstärkt vår organisation runt laget och det har verkligen varit till en stor fördel. Vi har nu fler krafter som bidrar och vi har förbättrat vår förmåga att arrangera matcher och att ta oss an uppdrag vid sidan av planen. Men vi nöjer oss inte med detta utan kommer att försöka fortsätta att bygga vidare för att ytterligare stärka laget och föreningen. Alla nya krafter som vill bidra både på planen och vida av densamma är varmt välkomna att anmäla sitt intresse, i Kallinge SK är man välkommen på sina egna villkor. 

Tack till alla spelare, ledare, fuktionärer, publik och sponsorer för detta årets seriespel! Nu suger vi på denna goda karamellan ett litet tag och sedan börjar vi med stor iver och kraft att vi förbereda oss inför säsongen 2022.

Skribent: Per Nilsson
Kallinge SK - Division 5 Herr
Box 2030
372 02 Kallinge
Telefon: 0707395983

KSK Logga

stadium

logo

 

adidas

 

blobid1.gif

 

 

 


 

 

 

Postadress:
Kallinge SK - Fotboll
Box 2030
37202 Kallinge

Besöksadress:
Jernvallsgatan 7
37250 Kallinge

Kontakt:
Tel: 0707395983
E-post: kallinge.sk@hotmail....

Se all info